Sült kolbász tócsnival, tormás krémmel

A legutóbbi hűtőkisöprés eredménye 🙂

Na, igen, így karácsony után kicsivel tele van a hűtő maradékokkal. 

Gondolom, hús nincs sok, legalábbis az fogy el először 🙂 Én most a fagyasztóba is benéztem, találtam pár bajor kolbászkát és egy kis fagyasztott sütőtök-pürét. Felül pedig volt néhány cukkini és fél doboz sajtkrém.

Szóval egy kis ötletelés után összedobtam a következő ebédet. 

Az ilyen hűtőkisöprésben az az igazán jó, hogy egyes összetevőket helyettesíthetünk más, otthon megtalálható alapanyaggal.

A mostani receptnél pl. sütőtök helyett használhattok édeskrumplit, de akár maradék krumplipürét is, cukkini helyett esetleg cékla, vagy sima krumpli jöhet. Bármilyen kolbász, esetleg virsli is felhasználható, a variációk száma végtelen.

Próbáljátok ki, jó étvágyat! 🙂

 

Sütőtökös-cukkinis tócsni tormás sajtkrémmel, sült bajor kolbásszal

20181128_071502s.jpg

Hozzávalók 4 főre:

8 ek sütőtökpüré

70 dkg cukkini

6 ek liszt

2 tojás

1 közepes hagyma (ha van, salotta)

Só, bors

Olaj

6-8 bajor grillkolbász

4-6 tojás

2 ek ecet

15 dkg sajtkrém

6 ek tejföl

5 ek torma

Pár csepp citromlé

 

A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel, tormával, citromlével, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.

A cukkinit a reszelő durvábbik részén lereszeljük, hozzáadunk 2 tk sót, átforgatjuk, félretesszük.

A hagymát durvára vágjuk. A sütőtökpüréhez keverjük a liszttel, tojással, sóval, borssal és a kinyomkodott cukkinivel együtt.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, mikor forró, a masszából 1 ek-nyit beleteszünk, a kanál hátával 8-10 cm-es korongra lapogatjuk. Mikor a szélei megbarnulnak, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Mikor az is kész, papírtörlőre szedjük.

A serpenyőből kiöntjük az olaj ¾-ét, a maradékon pirosra sütjük a felkarikázott kolbászokat.

A buggyantott tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük.

Tálaláskor néhány tócsnit tányérra szedünk, rákanalazunk a tormás krémből, megkoronázzuk a kolbászkarikákkal és a tojással.

20181128_071407s.jpg

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Powered by WPeMatico