korona_stat.jpeg Fotó:Magyar Orvosi Kamara

 Ezt az adatot tette közzé a MOK, szépen grafikusan mutatva  számokat. Csak éppen pont a lényeg vész el belőle, vagy jön le hibásan, ami még rosszabb.

 Jelenleg a nyolcmillió felnőttből minden négyből hárman oltottak. Azaz az oltottak háromszor többen vannak, mint az oltatlanok. Ez azt jelentené a grafikát tekintve, hogy a 87 oltatlan helyett a pontos arányokat háromszor annyi mutatná meg. Tehát, így lenne 261 oltatlan számolva a 38 oltotthoz képest. Százalékban nagyjából az oltatlanok aránya 87%, míg az oltottaké 13%. 

 A harmadik oltást felvevőkhöz képest még nagyobb a különbség az oltatlanokéhoz képest, kettő százalék alatti az oltottak aránya. Persze ez szintén csalóka lehet, mert sokan az elmúlt hetekben kapták meg az oltást, azaz a fertőzés még nem jelentkezhetett rajtuk. A lényeget azonban ez sem változtatja meg, a harmadik oltás nagymértékben növeli a túlélés esélyét. Az is számít, hogy kisebb tünetekkel átsegít a betegségen és minimális a kórházi kezelésre kényszerülés esélye.

  Ez az ábra durván félrevezető, mert az oltás hatékonyságát harmadannyinak mutatja, mint amennyi az valójában. Legalább az orvosoknak kellene a valós hatékonysági adatokat közölniük, ha már közhírré teszik!  Így meg pont azoktól jön fals információ, akikre szakértőként tekintünk. Hiába pontosak a számok, ha a mintavétel halmazai jelentősen eltérő nagyságúak, valótlan arányokat fognak mutatni.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Powered by WPeMatico