Reméljük, ez már az EU mélypontja

kirill.jpg

Kirill pátriárka Fotó: IGOR PALKIN / AFP

 Ez csak egy emlékeztető bejegyzés. Ezen elemezni nincs mit.

 Kirill pátriárka elleni szankcióknak már az ötlete is annyira abszurd, hogy ilyet csakis az Európai Bizottság találhatott ki. Pontosabban mondhatott ki, a szellemi szerzőknek ők kevesek.  Ezzel elérték a Kínai Kommunista Párt szellemi nívóját. Ők azok, akik megtiltják egyes tibeti vallási vezetőknek az újjászületéshez való jogát. Meg persze kitiltják a Dalai lámát. Az EU meg kitiltaná az ortodox keresztény vallási vezetőt. Nyilván a görögök is tiltakozni fognak, hiszen a tisztség viselője eredetileg a görög Bizáncból menekült el a török támadás miatt és került végül Moszkvába. 

 Lehet úgy is nézni, hogy a nagyhatalmak beleszólnak a vallások dolgaiba. De akkor hol marad a vallásszabadság? Aztán ezzel csak egy újabb okot adnánk az oroszoknak a nézőpontjukból vallásilag is szakadárnak tartott ukránokkal szemben. No persze, mintha éppen ez lenne a cél. Mi jöhet ezután? Az EB felszólítja a pápát, hogy hirdessen keresztes háborút? Újra csak azt látjuk, az értékekre való hivatkozás üres duma. A nagyhatalmak lépései nem kímélnek sem embert, sem Istent. A még több hatalom az egyetlen, ami nekik számít.

 Hoppá, naná, hogy az amerikai pápa már aktivizálta is magát. Ferenc pápa figyelmeztette Kirillt, hogy ne váljon „Vlagyimir Putyin ministránsává”. Nyilván a barátságukra tekintettel szólt be neki.

 Azt, hogy a világ fejlődik felejtsük el! A technológiai tudás növekszik, de az emberek maradnak ugyanolyanok, mint amilyenek 10.000 éve is voltak.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu