A dél-amerikai kontinens egész területén található rejtélyes maradványok tanúsítják, hogy tízezer évvel ezelőtt az Andokban magasan fejlett emberek éltek. Kik voltak ezek az emberek és honnan származtak? Egyesek szerint ők voltak az utolsó atlantisziak.

Az inka legendák szerint Tiahuanaco városát Bolíviában óriások építették, az özönvíz túlélői. A város híres romjai, amelyeket ma megcsodálhatunk, egykor egy kiterjedt település részét képezték, melyet olyan méretű emberek laktak, akiknek az átlagos magassága hozzánk képest óriási volt, mintegy 3 és 3,5 méter közötti.

Az inkák uralkodása előtt mások voltak jelen Dél-Amerikában. Az inka legendák olyan óriások inváziójáról szólnak, akiknek a normális emberek csak a térdükig értek. A Puerta del Sol közelében, Tiwanakuban található kis kerámia és faragott kő múzeumban egy sor emberi koponya található a cro-magnoni emberétől az óriásokig, akik legalább 3 méter magasak lehettek. Ezen koponyák közül a legnagyobb magassága és szélessége körülbelül 35 centiméter, írja Robert Charroux az “Elveszett világok” című könyvében. (1)

Valójában a dél-amerikai óriásokról szóló legkorábbi beszámolókat Dél-Amerika egyik első krónikása, Cieza de Leon jegyezte le, aki találkozott a bennszülöttekkel és meghallgatta a történeteiket.

A bennszülöttek azt mondják, amit az ő atyáiktól hallottak, hogy a tengeren nagy nádtutajokon jött néhány ‘férfi,’ akik annyira magasak voltak, hogy térdtől lefelé olyan nagyok voltak, mint egy átlagos tisztességes méretű férfi teljes magassága.

Klaus Dona, a jól ismert és elismert kutató sok évet töltött utazással, melyek során dokumentálta azokat az eredményeket, amelyeket a hivatalos tudomány nem tudott megmagyarázni.

Dona rendelkezik a világ egyik legnagyobb gyűjteményével a rendellenes és megmagyarázhatatlan tárgyakból. Ezen tárgyak között négy rejtélyes óriási maszk található, amelyeket a bolíviai Puma Punku ásatásai során fedeztek fel.

Amikor először vettem a kezembe az egyik maszkot, megpróbáltam átnézni rajta a két szememmel. Abban az időben nem tudtam, hogy 2,6 méteres csontvázakhoz tartoztak. Azon gondolkoztam, miért készítettek olyan maszkokat, amiből csak egy szemmel lehet kilátni? De miután megtudtam, hogy ezek az emberek 2,5 méternél magasabbak voltak, el tudtam képzelni, hogy a koponyájuk természetesen nagyobb volt, mint a mi koponyánk, ezért számunkra ezek a maszkok túlméretezettek,” – magyarázta Dona.

A kutatók szerint a maszkokon található feliratok és szimbólumok szépek és érdekesek, de nagyon nehéz megfejteni őket. A szem helyén egyes maszkok két kék kővel rendelkeznek, és szimbólumokat tartalmaznak, amelyek a világ számos kultúrájában megtalálhatók. A maszkok nagyon kemény kőből készültek, így a megmunkálásuk nagyon bonyolult lehetett.

Vajon ezek a maszkok valóban az óriások bizonyítékai, vagy egyszerűen csak rituálék során használták őket? (2)

(1) – https://openlibrary.org/works/OL4886274W/Lost_worlds
(2) – http://www.messagetoeagle.com/incredible-ancient-mask

Powered by WPeMatico