Marija Pejcinovic Buric a balliberális ellenzék – tehát a koronavírus – oldalára állt és a messzi távolból csatlakozott a diktatúrát kiáltók kórusához. A miniszterelnök válasza sem késett soká.

Vészterhes időkben – mint amilyet most is élünk a koronavírus-járvány tombolása miatt – össze kell fognunk, ezt mindenki tudja, akinek egy csepp esze is van. Az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy a magyar baloldal az emberi életből is képes volt politikai vitát eszkábálni, és sajnos ennek a sunyi hazaáruló brancsnak a nemzetközi politikai életben is akadnak csatlósai. Persze, amelyik kutya ugat, az nem harap, de azért mégis kellemetlen, hogy ilyen-olyan jött-ment “szakértők” beleütik az orrukat olyan dolgokba, amelyekhez egyrészt semmi közük, másrészt nem is értenek hozzá.

Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára jól meg is kritizálta a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos magyarországi jogalkotási folyamatot, Orbán Viktor viszont hamar lecsillapította. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatott csütörtök reggel, a miniszterelnök fölkérte a főtitkárt, hogy legyen szíves tanulmányozni az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat pontos szövegét, valamint vizsgálja meg más államok hasonló jogi gyakorlatát is, mielőtt marhaságokat beszélne.

“Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától”

– szögezte le levelében Orbán Viktor.

Powered by WPeMatico