Meghosszabbították a diákhitel igénylési idejét

A Diákhitel Központ a a nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak hosszúságára való tekintettel szeptember 24.ig meghosszabbította a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét.

Azon egyetemi hallgatók, akik szeptember 24-ig papíralapú vagy elektronikus igénylést juttatnak el a Diákhitel Központnak már október 15-én hozzájuthatnak a Diákhitel 1-hez. A kormány döntésének értelmében augusztus közepétől az eddigi havi 70 ezer forint helyett immáron 150 ezer forintért vehető igénybe a szabad felhasználású hitelkonstrukció. A hallgatóknak akár egy összegben is igényelhetik az összeget és így október 15-én akár 750 ezer forinthoz is hozzájuthatnak. 

A Diákhitel Központ közleménye szerint 2003 óta nem látott számú, csaknem 40 ezer új ügyfelük folyósított diákhiteleket mintegy 30 milliárd forintnyi összértékben. Az  1,99 százalékos kamattal elérhető, szabad felhasználású Diákhitel 1-et csaknem 30 százalékkal többen igényelték mint egy évvel ezelőtt míg a kamatmentes Diákhitel 2-őt minden harmadik érintett hallgató igénybe vette. Az átmeneti segítséget nyújtó, kamatmentes és szabad felhasználású Diákhitel Pluszt már 21 ezer hallgató kérte május 1-től. 

Az igénylési folyamat során a hallgatóknak lehetőségük van elektronikus aláírással történő szerződéskötésre és így nincs szükség sem a papír alapú dokumentumok benyújtására, sem pedig a szerződéskötésnél a személyes jelenlétre. Az igényléshez előfeltétel az Ügyfélkapu-regisztráció illetve a tranzakció NEPTUN rendszeren keresztül történő indítása. Természetesen a hiteligénylések papíron történő leadására továbbra is lehetőség van a Diákhitel Központ ügyfészolgálatán illetve  a postahivatalokban és a partner bankok fiókhálózatában.  Minden további információ megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon.

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu