Már a disznónk is kell a románoknak

Ez már tényleg több a soknál. A románoknak semmi sem szent: a királyunk és a sörünk után, már a disznónk is kell.

Van ugye a mangalica típusú disznó. Igazáb különleges és nemcsak azért, mert ronda, hanem azért is, mert finom a húsa. Ezzel a fajtával kapcsolatban mindenki tudja, hogy ez egy őshonos magyar állat. Úgymond hazai ötvözet, hiszen több magyar fajta és a vaddisznó egészen érdekes keveréke. 

Ezt tudjuk, hiszen ezt mondják róla a szakkönyvek. 

Ellenben a libertatea.ro arról számol be, hogy Romániában járt a Youtube egyik híres gasztro-vloggere, Mark Wiens, akit elvittek a Prahova megyei Tohani-ban található Dákok Farmjára is, ahol mangalicahúsal kínálták, az ínyenc pedig nagyon el volt ragadtatva a sültektől.

A bulvárlap újságírója cikkében elmeséli a mangalica történetét is, miszerint a fajta a báznai mellett az egyik leghíresebb román sertés, és húsának kiváló élettani hatásai vannak.

Stimmel. 

Minden. Kivéve, hogy ehhez sincs semmi köze a románoknak. Bár össze lehet lopkodni a történelmet és a hagyományokat, attól az még a miénk. 

Powered by WPeMatico