Karfiolos rakott hal

 A sütőben sült, rakott ételek számtalan variációban népszerűek, a halas változatok azonban ritkábbak. Márpedig minél többször kell halat ennünk – pláne, ha szeretjük, így ezt a variációt ötöltem ki. A karfiol az egyik kedvenc zöldségem, most csodás frisset kaptam a piacon, ez lett tehát a rakott hal fő összetevője.

A tőkehalfiléket kiolvasztva egy nagyobb fajansztálba sorakoztattam, sózva, borsozva. A tőkehal finom, mentes a néha zavaró erős íztől és teljesen szálkamentes, ezért ajánlom a halakkal ismerkedőknek és gyerekeknek is. 
Egy tálban elkevertem egy nagy doboz tejfölt egy egész tojással és ízesítettem némi sóval, egy nagy gerezd préselt fokhagymával és 5 dkg reszelt sajttal /most cheddar volt itthon/.

karf_hal1.jpg

Megfőztem egy adag rizset és rásimítottam a halszeletekre. /Persze, kimaradt rizs is felhasználható./ 

karf_hal2.jpg

 A sós vízben előfőzött gyönyörű karfiolrózsákat a rizs tetejére helyeztem.

karf_hal3.jpg

 Következett az ízesített tejföl, amivel igazán bőkezűen bántam. Végül egy kis pecorinot is reszeltem a tetejére. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe került a tál alufóliával lefedve.

karf_hal4.jpg

 30 perc után ellenőriztem a sütést, levettem a fóliát és még 10 percig időzött a tál a sütőben.

karf_hal5.jpg

 Gusztusos lett az összeállítás a jó sok tejfölös mártással.

karf_hal6.jpg

 Az ízek remekül összejöttek.

karf_hal7.jpg

 Jól melegíthető is a karfiolos rakott hal, ha valaki csak később tud ebédelni.

karf_hal8.jpg

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu