Ha egy ismeretlen fotós megkér, hogy ugorj a kútba, te beleugrasz?

10572000_10152635839586007_4207961888644770141_o.jpg

Mert a Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelősége szerint ez történt a fenti képen.

A Vastagbőr levélben kérdezte meg a kormányhivatalt, hogy a képen látható jelenet mennyiben felel meg a munkavédelmi szabályoknak, és azt a választ kapták, hogy a jelenet a fotós kérésére lett beállítva. (!) Ha ez így lenne, az súlyos hiba lenne a fotós részéről, de a kormányhivatal válaszát nehezebb komolyan venni, mint a várkert harmadik átadóját.

Részlet az Átlátszón olvasható hivatalos indoklásból:

Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja.  A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott.

Mennyire életszerű az, hogy egy ismeretlen fotós (így nevezik Teknős Miklóst, a Népszabadság veterán munkatársát) odalép egy csapat építőmunkáshoz, és arra kéri őket, hogy lógassák harmadik társukat a lyukba, ők pedig szót fogadva neki leeresztenek valakit?

Szerintem semennyire.

Közben megkérdeztük Teknős Miklóst is, hogy szerinte hogy készült a képe. A válaszát az Indexen olvashatjátok.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: lvnte