Ha Ápoló vagy…

Ha ápoló vagy, tudod, hogy minden nap megérintesz egy életet… esetleg az érint meg téged.

Ha nővér vagy,  igazán átérzed mit jelent: Ember figyel emberre…

Kép: Freepik

Ha nővér vagy: Részese vagy a mindennapok azon elrejtett pillanatainak, melyeket rajtad kívül senki nem láthat: Embertársaink életének örök párhuzamának. Különleges, varázslatos de egyben embert próbálóan nehéz világba csöppensz bele… Mely világ tele van apró csodákkal és keserű könnyekkel.

Mindennap átélheted mások gondolatainak, fájdalmának, elkeseredett hangulatainak, szorongással, aggodalommal teli hitének, az egyhangú, monoton, lassan vánszorgó óráinak múlását.

De része lehetsz a mosolygós örömkönnyeiknek, azon felemelő és leírhatatlan érzéseinek, melyek Te általad, a Te segítségeddel ébrednek lelkében és adja át neked egy kézfogás, meleg ölelés kíséretében.

Ha nővér vagy részese lehetsz az élet boldog kezdetének, a gyakran viszontagságos múlásának és szomorú végének.

A legemberibb hivatás, ami a földön létezik.

Ha nővér vagy, különleges vagy.

Mert születtek veled olyan képességek, melyek másokkal nem, csak neked adatott meg. Képes vagy mindennapjaidon belátni az ember mögé. Látni gondolatait, olvasni a tekintetében…és képes vagy meghallani a ki nem mondott szavait, érzéseit.

Ha nővér vagy egyfajta lemondással élsz. Magad elé helyezed embertársaidat, az ő életük mindennél fontosabb neked… ami egy csodálatos kincs a mai világban, még akkor is, ha ezt nem értékelik.

Ha nővér vagy, erős lélekkel születtél, aki akkor is talpon tud maradni, mikor megalázzák, mikor nem becsülik s mikor jogtalanul bántják. Ekkor sem tudsz haragudni, hiszen erősebb benned a szeretet, a megbocsátás képessége, és úgy tudsz szolgálni tovább, töretlen lelkesedéssel, ahogy talán senki sem.

Ha nővér vagy, magad is átalakulsz az évek alatt: mások lesznek az értékek az életedben, máshogy éled magad is napjaid. A civil világban is kíséri lépteid a mások iránti tisztelet, a segítségnyújtás, az élet védelme – egyfajta ösztönös minden külvilág felé tett cselekedeted.

Ha nővér vagy, neked nem számít ki milyen ember, honnan jött és merre megy – csak azt érzed és tudod: itt és most rád van szüksége. Nem számít az sem: gazdag vagy szegény, fehér vagy fekete, nem teszel különbséget, csupán egy elkeseredett, segítségre szoruló lény van előtted.

Ha nővér vagy, megtanulsz mosolyogva, könnyek nélkül sírni, elrejteni mélyen fájdalmad a világ elől, hiszen hiába születtél másokért – rád, a Te lelkedre bizony előfordulhat, senki nem kíváncsi.

Ha nővér vagy, gyakran érzed magad kimerültnek és fáradtnak, kusza gondolatok keringenek fejedben még akkor is, ha már hazaértél családod körébe. Akik sokat nélkülöznek téged, és bizony meglehet: éjszakákon át vágyik gyermeked a szülői ölelésre. Nincsenek hétvégék, és ünnepek a Te naptáradban, akkor is embertársaid mellett vagy.

Ha nővér leszel, nehéz életed lesz, mert a mások iránti szolgálatot sajnos még ma sem érzik fontosnak, nélkülözhetetlennek.

Talán csak Te magad…

Akkor, mikor belenézel egy beteged szemébe, és kiolvasod belőle a néma köszönetet, mely felülír minden nehézséget, s mely erőt és reményt adhat Neked: – Köszönöm, hogy vagy Nővérke! Nélküled nem menne.

Ha nővér vagy, egyedi vagy. Legyél büszke és örömmel, mosolyogva mondd, ha megkérdezik:

Nővér-lét az, ahogy én élem az életem…a mindennapjaim.

Keress bennünket facebookon is, és legyél részese mindennapjainknak.
Ápolónő oldalon várunk szeretettel! 🙂

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu