Gesztenyés-málnás szelet

<p>Az élesztőt felfuttatom a tejben, a lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom az összes hozzávalót és tésztát gyúrok belőle. Ha fehérlisztből készíted, akkor kevesebb folyadék (jelen esetben tej) kell hozzá. Ehhez kell egy kis gyakorlat, hogy érezd mikor jó a tésztád sűrűsége:)) Ennek valahol a linzer és a kelttészta között kell lenni. De kezdők se essenek kétségbe, a tészta megsül ám bármilyen formában, a lényeg, hogy finom legyen:)</p>
<p>A tésztát 1 órára a hűtőbe teszem. Közben kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát kiolvasztom, beleteszem a cukrot, fél dl rumot (ízlés szerint:), a 2 tojássárgáját és összekeverem. Az összesen négy tojásfehérjét (2 maradt ugye a tésztából, ott csak a sárgája kellett) felverem és beleforgatom a gesztenyébe.</p>
<p>A tésztát kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtom. A szélét körbepakolom a málnával, majd ráhajtom a tésztát, hogy pereme legyen. A maradék málnát beleforgatom a gesztenyébe. A gesztenyét ezután rásimítom a tészta közepébe.</p>
<p>Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütöm. (amíg a tészta bepirosodik, illetve a massza teteje megszilárdul.)</p>
<p>Ha kihűlt téglalap alakú szeletekre vágom.</p>
<p>Tipp: a málna helyett használhattok meggybefőttet vagy fagyasztott szedret, áfonyát.</p>
<p></p>

Powered by WPeMatico