Erősen szaglik az új Apple Watch

3b4d00f3-2cb2-443d-b48c-028ff4670beb.jpegMi az, hogy kedden volt az Apple nagy bemutatója, de ezen a blogon még mindig csend és hullaszag?! Elmondom én nektek, mi: valami más is bűzlött ezen a bemutatón, és minél mélyebbre ástam magam benne, annál szagosabb lett…

Először is hadd kérdezzem már meg, hogy ez még is mi volt? Volt most, aki élvezte ezt a show-t? Persze nagyon jót röhögtem az Apple Watch láttán, de egyre lentebb konyult a vigyorom, ahogy szép lassan kirajzolódtak a háttérben rejlő dolgok. Például tudtátok, hogy az órába rejtett processzor konkrétan egy átnevezett S6 proci? Szóval ugyanaz mint az előzőben volt. Hogy van ez vajon? Persze láttunk már ilyet, khm, Series 5… de vajon tényleg ez lenne az a design, amit pont egy Apple nem tud legyártatni időben? A cég egy hivatalos dokumentációban vallotta be, hogy még gyártás alatt se voltak az órák, csupán mintákat mutattak be a sajtónak az eseményt követően. És az meg pláne nonszensz, hogy azt se tudják, mikor jön. Mi ez, egy új AirPower? Persze nem. Ez csak egy rohadt óra. Egy kényszerből, hirtelen összerakott frankeinsteini izé. Egy B terv. Mert mind tudjuk, mi volt az eredeti terv. És az, hogy görbe a kijelző, nem nagy újítás. Még az aksit se növelték meg, nem változott semmi lényegében. És azért nem, mert nem ezt akarták gyártani.

Ez az óra egy újra előszedett egykori terv megvalósulása, és csak azért támasztották fel hamvából, hogy ne égjenek be azzal, hogy nem tudtak összerakni időre egy órát. Mondjuk most sem, de mivel itt semmi lényeges változás nincs, legalább viszonylag könnyen legyártható. Az eredeti tervekkel ugyanis már a tömeggyártás idején fel kellett hagyjanak, mert vagy gyártási, vagy eleve tervezési hibák miatt egyszerűen összerakhatatlan volt a szögleges design, legalábbis az Apple által elvárt minőségben.

De akkor mi a franc lesz jövőre? Igen nagy szarban van most az Apple, ugyanis egy olyan trendet indított el nagy hirtelen, ami szembemegy az eredi tervekkel, név szerint a szögletes designnal. 2022-ben tehát nem kaphatjuk meg azt, amit idénre terveztek, hiába hárul el addigra az összes gyártáshiba, feltéve persze, hogy ez a kijelző sikert arat a felhasználók közt. És mivel nem sok esélye van elbukni, kezdhetik elölről a javítást. Persze simán lehet, hogy a szögletes designt amúgy is újra kell tervezni, hogy gyártható legyen nagyüzemben, és még akár az is elképzelhető, hogy konkrétan ez lesz a megoldás. Sőt, bakker, még a végén az iPhone is megkapja ezt az önmagába visszahajló kávakurtítást.

Oh, de van ám itt még hiba a bejelentésekkel, nem is kevés. Majd egy következő cikkben lehet azt is kifejtem. Ne türelmetlenkedjetek annyit!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu