Először azt hittem, a kórházakat behálózó babafotó-maffiáról fogok leleplező posztot írni

simon_blog.jpg

A legelső vizsgálatoknál kezdődik minden. A szülészet falain végig cuki babafotók sorakoznak, a cég logója szem előtt van minden teremben, minden vizsgálóban. Megkerülhetetlen tényező az épületben a babafotók intézménye, nem lehet nem észrevenni ezt, ha mást nem azért, mert a kilenc hónap alatt kb. nyolcvan órán át bámulja őket minden kismama. De legalább nem az üres kórházi falakat bámulják, úgyhogy win-win.

(ráadásul a kórház honlapján a képeikkel van fenn minden ott született gyerek! p-r-o-t-e-k-c-i-ó!!4)

Én egész végig komoly távolságtartással álltam a dologhoz, mert jómagam is szeretek fotózni, és biztos voltam benne, hogy SOHA, nincs az az Isten, hogy mi is kérjünk ilyen képeket. Személyes sértésnek is vettem, amikor először felvetődött az ötlet, hogy csak kellene, azért, mégis. Majd megcsinálom én a rokonoknak a fotókat. Meg ki is nyomtatom! Meg becsomagolom szépen! 

De aztán

Megadtam magam, nem is volt más választásom. Letette elém az én kedvesem az alapcsomag szolgáltatásait soroló listát, és elkezdtem szívni a fogam, amíg a lap aljára nem értem. Végigpörgettem fejben, hogy mennyibe kerülne, ha ezt nekem kéne otthon megcsinálni (elmenni nyomtatni, venni valami szép díszdobozt, összerakni egy klassz layoutot, satöbbi), vagy hogy mennyiért vállalnék be egy tucat jó (értsd: éles, színes, cuki) képet, meg 7db kihajtogathatós képeslapot, meg babás naptárat, és már mondtam is volna, hogy nemnemsoha!

levlifestream-5620.jpg

de ezt ők 12,000 Forintért adják, és teljesen igazuk van:

• A fotós egy délelőtt alatt végigjárja az egész osztályt, 5-10 perc/baba egység alatt felállítja a mini stúdióját (2 lámpa+derítőlapok+puha takaró+plüssállatok), és kész is vannak a képek.

• Iszonyat profi rutinnal forgatja a gyereket, hogy ne sírjon, meg jól nézzen ki – szóval nagyon tudja, hogy mit kell csinálnia. Ellentétben egy csetlő-botló fotóriporter apukával.

• Gondolom az utómunka és a csomagolás része is hasonlóan okosan lehet sablonosítva (fiú – lány csomag, ’helló), nagytételben meg a nyomtatás és a csomagolás is gazdaságosabb.

(Sose felejtsétek el, hogy a fotózás nem a kattintásból áll. Utómunka, kidolgozás, adminisztráció, szállítás – ezeket mind a fotós csinálja #nemingyen)

Az eredmény viszont pontosan az, amit minden nagyszülő és rokon az éjjeli szekrényre akar kitenni. Ráadásul kézhez kapod az egész csomagot már a hazamenetelkor. Nem kell utána szaladgálni, nem kell válogatni, kész van az ajándék mindenkinek. A gyerek pedig garantáltan cuki a képeken – nem úgy mint azokon, amiket a remegő kezű apukák szerencsétlenkednek össze a vakus mobiltelefonjukkal.

Én is minden nap fényképezőgéppel mentem be látogatni, és persze megcsináltam a kedvenc képeimet, de azért, amikor első nap hazavittük a gyereket, és rögtön ki is osztottuk a képeslapokat a nagyszülőknek, na, abban a pillanatban meg is térült beletolt péz. Ezt az egészet nagyon okosan és profin csinálják.

És a csomagban volt két akciós kupon is (5000 forint vagy 20% kedvezmény), ha valakinek lassan aktuális lesz, szívesen felajánlom!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: lvnte