Egy autókkal teli vonat megpróbált áthaladni egy híd alatt, amivel 2 millió dolláros kárt okozott

Az alacsony hidak okozta katasztrófák fájdalmasak lehetnek, és ez az eset sem kivétel, amely több mint 2 millió dollár értékű kárral végződött.

A baleset szeptember 6-án történt Memphisben. A videóban látható vonat egy alacsony magasságú híd alatt próbált elhaladni, ám ez nem sikerült neki, és több vasúti vagonnak leborotválta a tetejét, mielőtt a szerelvény megállt volna.

Mivel a vonatoknak sok időre van szükségük ahhoz, hogy teljesen megálljanak, a brutális ütközés eltartott egy ideig, melynek eredményeképpen totálkárosra törtek a vadonatúj autók, amelyeket a szerelvény a vagonokban szállított.

Normális esetben fejlett vonat diszpécser rendszereket használnak annak biztosítására, hogy ilyen balesetek ne történhessenek meg.

Bár ennek az esetnek az okait még nem hozták nyilvánosságra, a kérdéses rendszerben téves adatok lehettek a vonat vagy a híd magasságáról.

Az összetört autókat a videó végén láthatjuk. A vadonatúj Ford Explorer és Lincoln Nautilus modellek azt jelzik, hogy ez valószínűleg egy Ford szállítóvonat volt. (1)

(1) – https://jalopnik.com/watch-a-train-full-of-cars

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu