A lapkiadókat is elérte a vírus

A nyomtatott sajtó lassú elmúlását már régóta vízionálják, főleg mióta az internet és a digitalizálódás ennyire áthatja mindennapjainkat. De a mostani járvány felgyorsította az eseményeket.

Folyamatosan esik vissza a forgalom, egyre több újságos nem tud kinyitni, jelenleg az élelmiszerláncok mentik meg az árusítást.

De ez is kevés. A Média1 most azt írja, hogy a Nemzeti Sportot nemcsak abban érinti a koronavírus-járvány, hogy a kijárási korlátozás miatt kevesebben veszik a lapot az újságosoknál, valamint a hirdetők is visszavághatják a büdzséjüket, hanem az is, hogy a világjárvány elleni védekezésként számtalan sportesemény elmarad. Elég csak a labdarúgó Eb-re vagy az olimpiára gondolni.  Mindezek együttes következménye, hogy ezentúl vasárnaponként nem jelenik meg a Nemzeti Sport nyomtatott változata.

A lap online változata, az nso.hu azonban továbbra is üzemel majd vasárnaponként is. A Média1 azt írja, hogy a kiadó kárpótlásul az újság digitális kiadását adja majd ajándékba az előfizetőinek.

Persze a járványhelyzet nemcsak a Nemzeti Sportot érinti érzékenyen, a napilapot is megjelentető Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA két másik sajtóterméke, a FourFourTwo és a Képes Sport kiadását is felfüggesztette, tudta meg a sportposzt.hu.

Ám ez csak a kezdet, hiszen hosszú távon komoly bajba kerülhetnek az időszakos kiadványok is, a különböző magazinok és még a képregények kiadói is. 

Powered by WPeMatico

Author: blogindex.hu