A kanadai vonat így suhan át a méteres havon

December első napja Magyarországon sok országrészben havazással köszönt be. Én Szegeden élek, itt persze nem volt havazás, mindig kimaradunk a mókából. Másodika reggele úgy kezdődött, hogy a lehullott pár milliméternyi hónak köszönhetően a budapesti agglomerációban élő ismerőseim sorra posztoltak olyan fotókat, amelyen az látszódott, hogy 5-10, de néhol 45 perces késésekkel kellett számítani a vonatmenetrendben.Bizonyára akadt,… Tovább »

December első napja Magyarországon sok országrészben havazással köszönt be. Én Szegeden élek, itt persze nem volt havazás, mindig kimaradunk a mókából. 

Másodika reggele úgy kezdődött, hogy a lehullott pár milliméternyi hónak köszönhetően a budapesti agglomerációban élő ismerőseim sorra posztoltak olyan fotókat, amelyen az látszódott, hogy 5-10, de néhol 45 perces késésekkel kellett számítani a vonatmenetrendben.

Bizonyára akadt, aki ezen csodálkozott – valószínűleg egy csecsemő számára újdonság, hogy itthon mi ezt a havazás dolgot annyira nem tudjuk helyén kezelni.

Útnak indult egy rakás mém, amely kifigurázza a történteket, de legalább sms-t nem kaptunk, hogy kinek az autójába üljünk be.

Találtam egy videót viszont, amelyen az látszódik, hogyan robog a vonat a hóban. Nem három centis hóban, hanem amolyan méteresben, viszont nem Magyarországon. A videó Kanadában készült, ahol egy pöppet gyakoribb a havazás és ahol úgy tűnik, a helyi vasúttársaság sem fogadja döbbenten a jelenséget.

A videó 2015-ben készült, 15 millióan már látták, talán nem véletlenül. Minden egyéb kommentár nélkül..