20 Kohlhéb Róbert (Stringbike)

Képzeljük el, hogy egy olyan bringával tekerünk, amivel 100 méter és 1000 kilométer után ugyanazt a könnyedséget érezzük, persze a saját fáradtságunkat leszámítva: ugyanaz a hatásfok, ugyanaz a teljesítmény. Egy magyar találmány négy éve lázba hozta a kerékpáripart. Olyan hajtóművet találtak ki, ami alapjaiban változtatja meg a bicikliket. Ez a Stringbike.

Hogy lehet egy ilyen innovációval betörni egy évszázados hagyományokkal rendelkező piacra? Kit kell meggyőzni a fejlesztés piacképességéről? És milyen az, amikor a hajtóműhöz építik a biciklit? Kohlhéb Róbert elmeséli.

 

Miről szól a Stringbike?

A Stringbike egy kötélhajtású kerékpárhajtómű megoldás, amiről idővel kiderült, hogy nem áll meg egymagában, csak ha kerékpárba építve jelenik meg a piacon. Ez azért alakult így, mert a kerékpár- és vázgyárak, akikkel az elején szerettünk volna együttműködni, nem erre a típusú alkatrészre voltak berendezkedve, így nem is voltak igazán nyitottak ránk. Ezért fejlesztettünk vázat is, és megszületett a kötélhajtású kerékpár.

photo_2.JPG (forrás: Stringbike)

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: hello.idea