19 Csetvei Krisztina (Csetvei Pince)

Csetvei Krisztina személyében adott egy BME-n végzett műszaki menedzser, aki éveken keresztül hazánk egyik legnagyobb vállalatánál, a Magyar Telekomnál dolgozott marketing- és termékmenedzserként, aztán gondolt egy nagyot, és belevágott a borkészítésbe. Először még csak ismerősnél, vásárolt szőlőből és kölcsönkért eszközökkel, majd 2011-től már saját pincészetében. Kriszti tehát lépett egyet az ismeretlenbe, de úgy tűnik jól tette, hiszen saját borán kívül lassan a móri borvidéket is, ahol alkot, a térképre teszi.

Hogyan lesz tehát egy műszaki menedzserből tehetséges és a szakma, valamint a szaksajtó által is ünnepelt fiatal borásznő? Hogyan lehet a nulláról, egy mindenki által már rég elfeledett történelmi borvidéken pincészetet indítani? Milyen érzés, amikor az ember szülei a támogatásukért cserébe pénzügyi tervet irattatnak gyerekükkel? És, hogy min kellene változtatnunk ahhoz, hogy jobban élvezzük és, hogy büszkébbek legyünk saját borainkra? Ezekre és még sok minden másra is válaszol mai történetünk szereplője, Csetvei Krisztina, a Csetvei Pincészet alapító-tulajdonosa.

 

Miről szól szerinted a Csetvei Pincészet?

A Csetvei egy első generációs móri borászat, aminek feltett szándéka, hogy mindennapi, ugyanakkor rendkívül jó minőségű borokat készítsen. Mindezt ráadásul úgy érje el, hogy közben aktívan próbálja elérni és a maga módszereivel képezni a borok iránt érdeklődő fogyasztókat, különös tekintettel a fiatalokra. Ennek pedig egyetlen célja, hogy a borunkkal örömet szerezzünk. Elsősorban azoknak, akik a mi palackjainkat kóstolják, de persze kicsit magunknak is.

Csetvei Kriszta_5.jpg

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: hello.idea