17 Klementz Anna (Loffice Coworking)

A Loffice alapító Klementz nővérek, Panni és Kata 2007-ben megszereztek egy lepukkant, üresen álló épületet a Paulay Ede utcában, amit két év kemény munkájával 2009-re Budapest első közösségi irodájává alakították át. Azóta a testvérpár nyitott még három irodát Pesten és egyet az osztrák fővárosban. A családi vállalkozásuk tehát igazi sikertörténet. Anna elmondása szerint azonban ahhoz, hogy ez így is maradjon, sokat kell még a jövőben tenniük.

Milyen egy testvérrel dolgozni? Milyen egy korábban nem ismert üzleti- és iroda modellt behozni Magyarországra? Miért volt irtó gáz a legelső bérlőnek kiállítani egy számlát? És miért jó a munkahelyet közösségi térként és nem falak meg ajtók összességeként szemlélni? Ezekre, és még sok minden másra is válaszol Klementz Anna („Panni”), a Loffice coworking társalapítója.  

 

 

1. A cégünk története

 

Mi szerinted a Loffice?

A Loffice egy közösségi irodákat (is) üzemeltető családi vállalkozás.

 

Miért pont közösségi irodák, és miért az „is”?

Egyfelől azért, mert a kezdeti céljainknak ez a modell felelt meg a leginkább. Másfelől pedig, fontos megemlíteni, hogy ez csak egy ága annak, amit mi csinálunk. A hosszú távú tervünk ugyanis mindig is az volt – ami mára már szerencsére megvalósult –, hogy olyan közösségi tereket hozzunk létre, ahol vannak a közösségi irodák alapját adó munkaállomások, de vannak kisebb és nagyobb, kvázi klasszikusabb irodahelyiségek, valamint rendezvény- és kiállítóterek is. Ezért a valóságban mi egy több lábon álló családi vállalkozás vagyunk, amit a közösségi gondolat és a fenntarthatóság köt össze.

 

photo 2.JPG(Forrás: Loffice)

 

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: hello.idea