16 Csiszár Katalin (Rózsavölgyi Csokoládé)

Csiszár Katalin egyszer csak eldöntötte, hogy csokoládét szeretne készíteni. Nem volt isteni sugallat, nagy felismerés, hanem valahogy kialakult, aztán elkapta a csoki iránti szenvedély. Nem csak őt, hanem férjét is, most pedig már igazi családi vállalkozásként készítik kézműves csokoládéjukat, a Rózsavölgyit.

 

Zsolt eredetileg mérnök, így többek között az ekkora termelési méretre nem készített műhelygépek átalakításával foglalkozik, Kati eredetileg rajzfilmrendező és grafikus, így a csomagolás, díszítés része foglalkoztatja a leginkább. Ezen kívül pedig átszellemülten mesél a titokról: arról, hogy hogyan lesz a csokoládé harmonikus, ami saját bevallása szerint nem recept, nem tudomány, hanem tapasztalat. Állítja, nincs a Csokoládé filmbe illő varázslat, a Rózsavölgyi Csokoládé kis gyára mégis varázslatos. A házaspár története következik.

  

1. fejezet: A cégem története

 

Miről szól a céged és honnan jött az ötlet?

Azt nem tudom megmondani, honnan jött az ötlet. Annyian megkérdezték már ezt és próbáltam választ találni rá, de nem tudok. Egyszer csak kipattant a fejünkből. Így utólag értékelve, iszonyatos szerencse, hogy ebbe belevágtunk. Annyira sok rétege van ennek a szakmának, annyira érdekes, kilenc éve folyamatosan foglalkoztat. Ráadásul sok ember előtt felfedezetlen a csokoládé, így lehet alkotni: mind művészileg, mind technológiailag.

 

Azért szeretitek a csokoládét?

Persze. Mondjuk azok, amiket anno kóstoltunk, nem voltak igazán finomak. Az ember elgondolkodik, hogy jó alapanyagból biztosan valami egészen mást is ki lehet hozni. Lehet, hogy innen jön az ötlet.

 photo 1 (1).JPG(Csiszár Katalin, forrás: Rózsavölgyi Csokoládé)

 

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: hello.idea