15 Merker Dávid (Hosszúlépés. Járunk?)

A Hosszúlépés. Járunk?  bő egy éve azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a Hop On – Hop Off, esernyővel a Hősök terére, vegyünk Matyót és együnk gulyást a Várban típusú budapesti idegenvezetési szokásokkal szemben igazi városélményt nyújtson a velük kalandozóknak. A Merker Dávid alapította csapat e felfogást azóta is vallja, aminek köszönhetően külföldiek és budapestiek együtt élhetik át azt, amit eddig sokan nem tudtak, hogy a magyar főváros nem csak Európa egyik legszebbje, de történelmének és történeteinek köszönhetően a kontinens egyik legszínesebbje is.

 

Gasztronómiai és alternatív séták, meghívott vendégek és megszállott Budapest rajongók, külföldi terjeszkedés és a fővárosiakkal történő ismerkedés, ez mind a Hosszúlépés, és Dávid, az Angliából hazatért vállalkozásalapító, szociológus, nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó kutató, volt önkormányzati képviselő.

 

Ez az ő és csapata története.

 

1. fejezet: A cégem története

 

Miről szól a Hosszúlépés?

 

A Hosszúlépés egy tematikus budapesti sétákat szervező, valódi városélményt kínáló vállalkozás.

 

photo (1).JPG(“Hosszúlépés. Járunk?”, f: Hosszúlépés)

 

Honnan jött az ötlet, hogy elindíts egy városi kalandozásokat szervező céget?

 

Mindannyian, akik alapítottuk a Hosszúlépést rajongunk Budapestért. Nekem pedig régóta kifejezett célom volt megvalósítani egy olyan kezdeményezést, amivel ezt az imádatot sikerül másokkal is, egyedi formában megosztanunk. A történetünkhöz hozzá tartozik, hogy, akik az alapcsapat tagjai vagyunk, külföldön tanultunk, én például az angliai Bath-ban. Egy másik országban élve pedig az ember, miután hazatér, rengeteg olyan történetre, helyre, dologra lesz figyelmes abban a városban, amiben felnőtt, amire itt élőként egyébként nem figyelne. Mi viszont egy idő után már tudatosan is figyeltünk ezekre, és ebből született a Hosszúlépés.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Author: hello.idea